Diyarbakır Lezzet Durakları
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
google_ad_client: "ca-pub-3326081158156124",
enable_page_level_ads: true
});
Şubat ayında iş nedeniyle iki hafta
Diyarbakır'da bulunmam büyük bir şanstı. Diyarbakır'a giderken önyargı,
çekingenlik, korku, heyecan gibi karmaşık duygular içerisindeyken gider gitmez
Umut Ciğercisinde 1,5 porsiyon ciğer şişin üstüne Sıtkı Usta'da kadayıfı yiyip
üstüne kaçak çaydan içince tüm o karmaşık duygular coşkuya dönüştü. Daha
geleli iki saat olmasına rağmen yediğim şeyler yiyeceklerimin adeta teminatı
olmaya başladı.
Diyarbakır'ın gezilecek çok yeri var... Etrafı
surlarla çevrili olan tarihi Sur içinin dört adet tarihi kapısı var, bunlar; Dağ
kapı, Mardin Kapı, Urfa Kapı ve Yenikapı..
Diyarbakır’a kadar
gelmişken tarihi Ulu camii, Hasanpaşa Hanını, Sülüklü Hanı, On gözlü Köprüyü,
Cahit Sıtkı Tarancı Müzesini görmeden olmaz.
Gelelim boğazlar meselesine…
Kahvaltı için Hasanpaşa Hanının ikinci katında yer alan mekanı tavsiye ederim,
serpme kahvaltıdaki çeşidi sayamadım siz düşünün… Burada yediğim bal, kaymak,
meşhur örüklü peynir çok başarılıydı… Bu kahvaltının üstüne kahve içmek için
Sülüklü Hanı tercih edebilirsiniz, son derece keyifli bir yer.
Bu civarda iki mekâna
ayrıca değinmek gerek… Bunlardan birincisi Marangoz sokaktaki Urfa Kebapçısı…
Burada Şubat ayı olmasına rağmen yediğimiz patlıcan kebabı muhteşemdi, bu
kebabı tabi bir de yazın yemek lazım. Ayrıca arkadaşlarımızın ısrarı üzerine
tattığımız kemikli kuşbaşı bambaşkaydı… Yalnız, bir porsiyon patlıcan kebabı
bayağı doyurucu oluyor, üstüne bir kemikli fazla gelebilir, ortak yemek daha
mantıklı…
Vurgulamadan
geçemeyeceğim ikinci mekân Tarihi Diyarbakır Lahmacun Merkezi… Ortam gayet
salaş, lahmacunlar gayet ince ve başarılı…
Diyarbakır’da hem mekânın
büyüklüğüyle hem de lezzetiyle göz dolduran bir diğer mekân Onur Ocakbaşı…
Şehrin yeni tarafı sayılan Diclekentte yer alan mekânda özellikle kemikli
kuşbaşı ve ciğer kebap çok başarılıydı, tabi önden gelen mezelerden hiç
bahsetmiyorum.
Bir diğer mekân yine
Diclekentte yer alan Paçacı Şaban Usta… Sulu yemek yemek için tercih ettiğimiz mekânda
paça çorbasının yanı sıra kuzu incik haşlama, hindi, güveç, tandır gibi bir
sürü çeşit var, uzun zamandır yemediğim mumbar dolmasını burada denemenin
bahtiyarlığını yaşıyorum…
Bu arada, Siverekli Şeyhmus Usta'nın Yeri'ni ayrıca vurgulamak isterim. Elazığ Yolu üzerinde Öğretmenevi'nin karşısında salaş bir dükkan...Ama Diyarbakır'da yediğim en iyi kebaplardan biriydi...
Kapanışı en beğendiğim
mekânla yapıyorum… Diyarbakır’da yediğim en leziz et Forum Alışveriş Merkezinde
yer alan “Lezzet”. Burası dışarıdan bakıldığında sıradan bir avm restoranı gibi
gelebilir ama kardeşim, o etler, steak’ler nedir öyle yahu… Tek kelimeyle
muhteşem…
Yorumlar
Yorum Gönder