Aşçı Bacaksız Afyon
Aşçı Bacaksız adına
ilk kez, bir arkadaşımın ısrarlı ve bazen abartılı tavsiyesi üzerine rastlamış
oldum. Afyon'a yolum düştüğünde bu abartılı tavsiye, beni bu mekanı denemeye
mecbur etti...
Küçücük bir dükkanda
yer alıyor Aşçı Bacaksız. İçeri girdiğinizde kendinizi Osmanlının son döneminde
az gelişmiş bir Orta Anadolu kasabasının sıradan bir yemek dükkanında gibi
hissediyorsunuz. Vitrinde bir tepsi
ekmek kadayıfı… İçeride karşıda camekanlı bir bölüm, burası yemeklerin sunuma hazırlandığı
yer…Sağlı sollu, üzerinde Afyon mermeri tezgah bulunan altı adet masa, ortada
ise eski mi eski bir soba…
Burada sipariş
vermenize gerek yok. Zaten tek çeşit olan kebap, siz oturunca kendiliğinden
geliyor. Öyle ya buraya geldiğinize göre niyetiniz bu kebabı yemek olmalı. O
yüzden, laf kalabalığı yapıp sipariş verme alma gibi prosedür kendiliğinden ortadan
kalkıyor.

Servis yapan amca
konuşma konusunda son derece tutumlu. Tek sorduğu soru, “ayran isten mi”
şeklinde. Biz de evet diyoruz.
Bu arada bu amcaya
yemeğin ismi nedir diye sorduğumda; “kuzu kızartma”, “kuzu kebabı” diyor.
Etin tadı çok iyi.
Anlaşılan doğada özgürce beslenen “şanslı” bir kuzunun eti. Hiç kokmuyor. Tadı
tuzu çok yerinde.
Dükkandan içeri
girerken vitrinde gözüme takılan ekmek kadayıfı, üzerinde kaymakla beraber
geliyor. Ekmek kadayıfı ve kaymak enfes…
Afyon’a yolu
düşenlere ismini dedelerinden alan bu ilginç yeri, leziz bir “kuzu kebabı”
yemek isteyenlere tavsiye ederiz.

Yorumlar
Yorum Gönder